Direktlänk till inlägg 14 mars 2016

Ryggrads-fraktur å så en rullstol...

Av Måna - 14 mars 2016 19:39

Plötsligt händer det.

Idag åkte jag och kidsen till lek och Buslandet.

Jag har inte besökt detta ställe sedan någon gång när Lina var drygt 3 år...

Jag minns hur jobbigt det faktiskt var då,att ränna efter en SKEN galen Lina,med X-ANTAL kg övervikt...Krypa i dessa gångar och så min höjdskräck på det...(!)

 

Jag sa till dom att det skulle bli en överraskning om vart vi skulle.

Lite smått förväntansfulla kom vi ut till bilen,EFTER att Joel var tvungen att byta blöja igen,EFTER att Lina bytt skor igen,EFTER att jag fick springa in och hämta plånboken,EFTER att Lina RÅKADE putta till Joel så att han ramlade i lerpölen utanför...

Vojne Vojne...Jaa...som vanligt när vi ska iväg.

 

Vi kom dit.

Eftersom Joel inte varit där-visste han ju inte vad som väntade.Eftersom Lina inte varit där på flera år,kommer hon inte igåg...

Men när vi stod vid kassan,började sonen som lixom vibbrera och studsa på fötterna.

-mamma,mamma,maaaammmmmaaaa!!!!

Vi gick tillbaka och låste in jackorna i ett slåp.

Gick lugnt och in genom grindarna.

I samma stund som vi passerat grindarna,SMALL startskottet.

Lina tog täten,Joel tätt efter,morsan med 4 meter efter.

 

Jag trodde att kanske Joel skulle vara lite lugn och aktsam....Han är ju inte jätte tuff när det gäller sånt där liknande...

SÅ FEL jag hade.Så fruktansvärt FEL jag HADE!

Som en galning for han fram,snabbare än en häst skenar.

Lina som är född som en galning,hade jag inga högre förväntningar på att hon skulle vara lugn.

Snabbare än blixten for dom kors och tvärs,upp och ned genom denna lokal,nät,ställningar...you name it!

Och morsan efter...men hur fort jag än sprang hamnade jag konstant efter...och mera efter...och längre efter...

ja men vafan...i vissa hål kommer man knappt genom som vuxen människa!!!! och då...när man smetat sig genom hålet,är ungarna lixom på next level!!!

 

Jag glömde totalt bort min fruktansvärda höjdskräck...eller rättare sagt-jag HANN inte ens fundera på den!Jag hade fullt sjå med att springa,krypa,studsa,åla OCH försöka hinna se VART mina två ungar tog vägen.

När jag kom fram,hade dom redan susat ned för någon kana och befann sig på "down town level"...Bara att kasta sig ned för kanan(som sprakade värre än en eld) OCH börja springa igen!!!

 

Efter 25 minuter låg då denna morsa på level 2 och kippade efter luft.Jag funderade om dom hade tillgång till syrgas i kassan.Förkylningen som fortfarande sitter i samt det faktum att jag har otroligt dålig kondis.

Mina barn...hann spring över mig 3(!) gånger innan det hade slutat smaka blod i munnen på mig och jag kunde återuppta jakten på vildarna.

Mitt i denna hemska klätterställning finns två rör/tuber man åker ned genom-DÄR såg jag,båda två kasta sig ned i och morsan fick även hon kasta sig efter.

Sprakande i trehundra blås for jag ut genom hålet där nere... Men vafan,en jävla nivå skillnad på rör och mark på typ 25 cm.

Platt som en pannkaka smakade jag rakt ned i den då,tunna mattan.

Jag lovar och svär,jag hörde hur var kota i ryggen knäcktes.Ovanför mig,genom nätet såg jag 4 välkända små fötter smattra förbi,där jag låg och undrade om jag någonsinn skulle kunna gå igen.

Det var bara att torka tårarna och lägga i högväxeln,efter dom!!! Spelade ingen roll-HUR mycket jag än laddade,dom sprang tre gånger fortare än mig iaf...

och utan den där syrgasen kom jag bara MER och MER efter...jaa...jag var tvungen att dö några gånger lite här och var oxå...När det brännde liiite för mycket i kroppen eller när dom stackars kotorna försökte rät ut sig-jaa..då la sig denna morsa ned på en lämplig madrass och kippade luft.Det spelade lixom ingen roll...en mor HÖR SINA barn,och japp...Jag HÖRDE dom!(Det var typ bara vi och kanske max 7 personer till)

FATTA,hur dålig kondis jag har!!!!!

Och med en ryggradsfraktur hade jag behövt en rullstol...Ja,någon hade bestämt gott tagit över jakten och satt mig i en rullstol,MED syrgas!

Joel var dyngsvett i håret med knallröda kinder.

Lina var dyngsvett i håret.

Morsan...var dyngsvett HELA hon!!! 

Men ändå sprang dom!

Det var så illa,så jag funderade på om jag pinkat ned mig i jeansen....SÅ svettig VAR jag!Det är ju insane...HUR kan dom bara??? :-O

 

I 2 ½ timmar hade vi detta tempo,denna katt och råttalek,denna morsan som JAGAR sina vilda ungar.Dom brydde sig inte ens....om att deras mamma låg och kippade efter andan på någon madrasserad platå i takhöjd,eller att deras mamma ropade bödjande att vänta-när jag hamnade efter,eller att deras mamma faktiskt VÄGRADE vissa kanor/små hål...-dom sprang ändå!

Dom bara sprang,sprang,sprang och sprang...

 

Vi avslutade med att fika.Dom tog varsin dricka och varsin glass-det var botten upp på deras drickor.

Själv hade jag problem att sitta pga den knäckta ryggen,den ömmande kroppen,den brännande mjölksyran... Jag tog en cappuccino...Den sprutade ned mig med mjölk OCH var kall när jag skulle dricka den...

Men det var skit samma... VI VAR STILLA en ynka stund,för återhämtning,för morsan att få tillbaka andningen,för morsan att försöka känna ryggen igen.

På vägen hem,slog jag på stjärt/ryggvärme för att MJUKA upp ryggen...försöka att dämpa smärtan.

ja... 3 år till nästa gång :-P

Jag är ändå tacksam över detta,då jag sprungit AV mig all påskmat som vi åt igår:-)

 

 

Det där med tänder är ju INTE min starkaste sida...

Nu har jag ombokat på ombokningar och ombokat igen.Mina näst kommande tider ligger i mitten av april och i mitten på maj.

Jag har STENKOLL på dessa tider.

Men...så uppkom en incident i lördags kväll.

Jag satt här i min sköna soffa,åt lite lösgodis,fiskade upp en sådan här röd ferrari bil.Den var mjuk,inte alls hård-mumsade i mig den goda ferrarin.

Och dra åt helvete,tro inte på fan att en tand JÄVEL gick sönder!!!!

En stor 3-kant gick ur hörntanden på vänster sida.

Nu känner jag  mig som en vampyr...Spetsig och vass som satan är den.

Jag fick tid på måndag...Så...

Två tider har huxflux förvandlats til 3(!!!) tider..."Så KAN det gå Fru Hultquist"

Å även om jag kan gå in och titta på mina tider och då även få reda på VEM jag ska till på måndag-bör jag nog låta bli... Kommer HENNES (min tandläkares) namn upp,är det kört.Magen kommer balla ur,kommer få panik och ångest OCH slutligen omboka tiden....

Intala mig själv att jag kan leva med en trasig hörntand,att det inte alls är någon skada...

Har intalat mig NU,att det bäst är att dra ut den.Tjop tjop-Borta!Slipper vi problem med att den kommer gå sönder igen,igen och igen...eftersom lagningen inte kommer att bli bra...osv.

jag funderar på,OM det överhuvudtaget GÅR att laga den...?!

 

Underbaraste vädret idag!

12 grader på termometern,och solen har inte strålat från klarblå himel:-)

Årets skönast dag må jag säga,ÅH TÄNK OM det kan ta och vända nu?!Sommar-däcks-känsla deluxe lixom;-)

Var och tog fram ett ofodrat täcke till Thifany:-) 12 grader...hymp...kan man ju inte knata runt med fodrade täcken heller;-)

Jag kastade ut mina redan trötta barn i trädgården(ja..Joel somnade ju i bilen på vägen hem)För att leka i detta väder.

Själv kavlade jag upp ärmarna och dammsög passutten.Sen SKURADE jag hela passutten invändigt.

jag är uppvuxen med en sjukt pedant far,när det gäller bilar.ibland undrar jag om mamma mutade honom för att vi skulle få åka med i bilen;-)

och nej...detta är väl INTE ett beteende som jag vill ha med mig i min ryggsäck i livet.Men jag har ändå valt att lägga mig på en nivå mitt emellan.

Men...våra barn delar INTE detta.

Jag skurar alltså passutten INVÄNDIGT idag(Trogna läsare kanske minns min lista med "saker jag hittade" en gång i XC90ín,,,,hahaha) SÅ illa var det inte idag.

1 tom tablettask.

1 remsa från ett tuggummipaket.

1 par trasiga solglasögon.

2 par vantar.

1 reflex.

1 lurv till Linas jackas luva.

Capisch?!

MEN...jag dammsög upp ½ snadlåda från Linas dagis och ½ sandlåda från Joels dagis.... Jag skurade dän lera från dörrsidorna-ända upp till fönstren. Men vafan,HUR lyckas man?

Jag skurade sätena-som dom suttit och sparkat på...

NU är det SKO FÖRBUD i passutten.

Även ALLA dagis kläder skall TAS AV på dagis.

No more of this shit!

det pyr av dom små lågorna i skallen på mig.Varför?!Alternativ tre är att plasta in dom...innan dom släpps in i bilen;-)Alternativ fyra-dom får inte åka i bilen....HAHAHA!!!

 

Å inför våren nu,ska jag byta ut hund-systemet i bilen.

Elsas fina bur ska säljas,grindarna till XC90ín ska säljas och nya grindar samt ett lastgaller skall köpas till passutten.Buren har sina fördelar,men absolut sina nackdelar oxå.

Men kanske det viktigaste,Elsa gillar inte buren....

det blir sketa bra när allt är klart:-)

 

Nu ska jag försöka lyfta mig från soffan.

Har nog krossat alla fettceller i rumpan,kotorna i ryggen kommer ALDRIG blir sig lika igen och jag tror fan INTE att jag återfått flåset ÄN....

CIAO!!!

 

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Måna - 20 augusti 2023 08:51

Igår firade vi här hemma. I veckan fick jag godkänd F-skatt, så nu har jag min enskilda firma! Blev lite nervös faktiskt? nu då lixom? Vad händer nu? Det är ju ganska stort ändå. Även om jag har svårt att lägga utrymmet åt sidan så måste jag gö...

Av Måna - 12 augusti 2023 18:59


Äntligen välbehövlig SOL! Varmt och skönt här nere hela dagen. Passade även ypperligt bra eftersom vi rev tältet idag och satte upp det lilla tältet. Det var större än jag förväntat mig? så bara på plus. Så mesta delen av dagen har gått åt att p...

Av Måna - 8 augusti 2023 16:24

Hade lovat ungarna att vi idag skulle åka till Marieberg. Jag kan bara erkänna att jag hatar det. Jag är inte alls imponerad av det stället längre? tycker mest att det är krimskrams. En gång i tiden var Marieberg bra. Sen det där med att handla k...

Av Måna - 1 augusti 2023 20:52

Vi packade ihop och åkte hemåt, jag och J, i onsdags. Han hade hemlängtan och jag hade sagt att det var han som bestämde när vi skulle åka hem! Väl hemma efter dryga 3 veckor borta väntar en hel del tvätt,en hel del avsaknad av mat i kylskåpet och ...

Av Måna - 25 juli 2023 10:28


Vi stannar en dag till? och kanske ännu flera dagar? vi får se helt enkelt. Idag kommer J?s kompis hit så det lovar upp lite granna för honom. Dom har gått om varandra lite granna i sommar-tyvärr! Hon har varit här när vi inte har varit här och vis...

Presentation


Jag... en extrem introvert människa i en extrovert värld...







Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Fotoalbum

Här blandar jag allt vind för våg,av bilder på allt möjligt!

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards