Alla inlägg den 17 januari 2015

Av Måna - 17 januari 2015 09:47

Solen är här!Kanske bara för att retas,kika fram och försvinna-vem vet?Kanske turen finns att den faktiskt stannar här hela dagen.Kan alltid hoppas på det,hästarna är utan täcken idag:-) 

Skönt för dom,så länge inte regnet kommer.


Vi startar dagen i vanlig anda...

Fast klockan ringer,även om det är lördag:-/ Stefan på kurs.

Öppna ett öga,öppna öga nummer två-inse att Lina klänger,studsar på mig.Joel börjar öva upp pavarotti tonerna i baby vakten.Elsa har intagit position HELA nedre delen av sängen.

att ta det stora klivet!!!!Att ta sig UR sängen...Bara det är ett helt företag för sig...

Elsa...morgonpigga,glada Elsa...Ibland hatar jag henne;-) avundas hennes energi på  morgonen.Hon springer,hon studsar och far fram som värsta Gudrun!!!

När alla hästar är ute,väntar hon spänt på mig...och sen är det rajraj i stallet:-) Jisses...man kan ju faktiskt inte bli annat än glad av henne:-)


Sen är det frukost,ipad,ost mani,kaffe,hundmat,dammsugning,barnen slåss...ta isär barnen,facebooka,kika instagram,spela,plocka undan,ställa undan,rensa...Ja...precis som vilken morgon som hellst!

Å just nu...är alla tysta vid tv´n och jag har gömt mig på kontoret!!!:-O Jo vars...dom hittar mig om dom vill,tro inget annat!:-P


Igår,var det fredag som bekant.Dammsuga hela huset,plocka undan,kasta i Lina och Joel mat och sedan fara ned till Fjugesta.(varför säger jag NED till Fjugesta?kan ju faktiskt...eller borde väl egentligen vara UPP till Fjugesta)och hälsa på K som är nygammal-inflyttad.

Lina fick leka lite med E och vi snacka dynga över kaffe.Joel tussa runt lite här och lite där.Och sen hemåt igen.

Lägenhet.

Jag har en viss förkärlek för lägenheter.Skulle då aldrig själv trivas i lägenhet,ty jag anser eller mer tror-att människor i lägenheter är ensammare än människor som bor i hus.Jaa det kan bo 100 människor i samma hus med lägenheter,och ändå-vet du INTE hur grannen ovanför dig/under dig ser ut,vad denne heter vet du ju sen du sett listan längst ned i trapphuset.Men annars?

Därför anser jag att lägenhets människor är ensammare.Kan sitta 100 människor i samma hus,ensamma i sina lägenheter och glo på samma tv-program.

Människor som bor i hus,är ju inte socialare bara för den sakens skull...men jag tror att dom är MER medvetna om sina grannar,ty dom måste vistas ute på ett annat sätt,som snöskottning,hämta tidningen,klippa gräset...ja ni vet!

Rätta mig OM jag har fel!

skit samma...Vi åkte hemåt och avslutade kvällen som vilken annan kväll som hellst.

En bra dag!

och alltid trevlig att träffa någon,för mig,att prata lite med:-)


Idag,är då Stefan på kurs.Jag SKA rensa lite kläder.NU måste dom bort!!!!Kan inte HA det så här längre.OCH jag har även beslutat att jag,trots vilda protester från Stefan,ska måla om i köket.Jag HATAR och då menar jag HATAR tapeten som sitter i köket.Stefan gillar den grymt mycket...

Joel har ju även lyckats att dra sönder tapeten på ett ställe:-/ Men...nu har jag känt efter och funderat och beslutat mig för att måla om väggarna,ljusgråa.

Ljusgrått bör bli den bästa kombinationen med di ljus gula skåpluckorna.Jajjämäään,så får det bli-så ska det bli.

OCH jag har detta klädes rum OCH jag har vårt gästrum att rensa.Fick några flyttkartonger igår av bästa K,så nu KAN jag sätta mig och sortera och packa undan leksaker.DET är ju dom som skapat denna kaos i gästrummet.SEN kan jag ta tag i även detta rum.

OCh jag har Bella och Chers rum...MEN det är ett evighets projekt som JAG själv faktiskt INTE klarar av...Jag måste ha hjälp där.

så...totalt har jag iaf 3 till korkmattor att slita dän... Bara 3 kvar-sen har vi inte en enda jädrans korkmatta kvar,förutom i köket-men det får vara!Sen är det bara trägolv i hela huset:-) YES!

Jag ska fixa stallet när Stefan kommer hem och sen får vi gäster ikv'äll:-) Äta gott och umgås!

Bra lördag hoppas jag!


Och så...

Thinks I hate.

saker som gör mig galen.

Saker som är svåra att komma undan.

Som:

-att så fort jag vänder mig om,har jag antingen en hund eller ett barn ivägen för mina fötter.

-Strump ludd,Stefans strump ludd ligger i heeeela huset.Jag blir verkligen inte av med det,tumlar hans strumpor i hopp om att dom ska ludda av sig i tumlaren-men nej...

-När det blåser...jag blir hets när det blåser:-/

-när när jag minst 30 ggr om dagen får rätta till fotöljen uppe,rätta till alla mattor,rätta till gardinen i hallen..pga hundarna.

-att ställa tillbaka köksstolarna i tid och otid.

-att osthyvel och smörkniv måste följa med in i kylskåpet,för att sedan ramla ut och landa på golvet.

-att Nala bestämt måste hoppa upp på hallmöbeln och köksbordet när hon kommer in utifrån med skitiga tassar,och möblerna är vita.

-Att Lina måste knövla sina gardiner på sitt rum bakom fönster brädan.

Jag kan bestämt fortsätta...ty jag är en irritations människa,men...jag ska inte sitta här och sura ned mig,jag har annat att göra idag:-)


Ciao!

Presentation


Jag... en extrem introvert människa i en extrovert värld...







Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17 18
19
20 21 22 23 24 25
26 27 28
29
30
31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Fotoalbum

Här blandar jag allt vind för våg,av bilder på allt möjligt!

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards